Тръмп и Путин се споразумяха да обсъдят цените на петрола

Тръмп и Путин се споразумяха да обсъдят цените на петрола

Тръмп и Путин се споразумяха да обсъдят цените на петрола

Американският президент Доналд Тръмп и руският президент Владимир Путин проведоха вчера телефонен разговор, в рамките на който се споразумяха САЩ и Русия да проведат консултации за цените на петрола, предадоха Ройтерс и БТА.

Обсъжданията ще се водят от високопоставени представители на двете страни в енергийния сектор.

Доналд Тръмп определи войната за цените на петрола между Русия и Саудитска Арабия като "безумна", отбелязва Ройтерс.

Споразумението между Тръмп и Путин бележи обрат в световната петролна дипломация след провала по-рано този месец на договореностите между Русия и Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) да намалят производството на петрол, който доведе до ценовата война между Москва и де факто лидерът на ОПЕК Саудитска Арабия.

"Бяха обменени мнения за настоящото състояние на глобалните петролни пазари. Постигнато бе споразумение за руско-американски консултации по този въпрос, които ще се проведат от енергийните министри" на двете страни, съобщи Кремъл.

Кремъл не предостави детайли какво точно ще обсъждат министрите, но до този момент Москва даваше сигнали, че иска повече страни да се присъединят към усилията за балансиране на световните петролни пазари. Белия дом не откликна веднага на молбата на Ройтерс за коментар.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ