Обвиниха Льо Пен, че е плагиатствала изказвания на Фийон

Обвиниха Льо Пен, че е плагиатствала изказвания на Фийон

Обвиниха Льо Пен, че е плагиатствала изказвания на Фийон

Кандидатът за президент на Франция Марин льо Пен беше обвинена, че е плагиатствала част от своя реч, изнесена вчера, от отпадналия на първи тур неин съперник Франсоа Фийон.

Няколко пасажа от речта й, отправена във Вилепинте, северно от Париж, се оказват почти дословни коментари на Фийон от 15-ти април, посочва BBC News. Коментарите са за предимствата на географското местоположение на Франция. По думите на Фийон благодарение на сухопътните си граници Франция е свързана с големия латински и испански свят, с Италия, която е "нейна сестра" и с Централна и Източна Европа, както и с Балканите. Седмици по-късно Льо Пен каза същото. Освен това, също както Фийон, тя посочи проблема за чакащите да се запишат за изучаване на френски език в чужбина - във Френския алианс в Токио, Шанхай, Мексико и в училища с изучаване на френски език в Рабат и Рим. 

Представител на партията на Льо Пен Национален фронт коментира, че Льо Пен е направила препратка към Фийон и това е показало, че не е "сектантка" в политиката или личност, напълно отхвърляща нейните опоненти. 

Приликите в речите бяха изтъкнати от YouTube канала Ridicule TV, създаден от поддръжници на Фийон с цел да бъде атакуван Макрон, преди Фийон да отпадне на първи тур. 

Марин льо Пен ще се изправи срещу десноцентриския кандидат за президент на Франция и младок в политиката Манюел Макрон (39) на финален балотаж тази неделя. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ