Туск се застъпи за Зелените пред евродепутатите

Туск се застъпи за Зелените пред евродепутатите

Туск се застъпи за Зелените пред евродепутатите

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова днес Зелените да не бъдат оставяни в опозиция, а да бъдат включени в обсъждането на решенията на управляващата коалиция и при разпределянето на длъжностите. Той отправи този призив в Европейския парламент, където отчете работата по излъчването на следващите ръководители на институциите на ЕС, предаде БТА.

Напълно съм убеден, че сътрудничеството със Зелените ще бъде не само от полза за коалицията, а и за Европа. Надявам се предложената за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да послуша препоръката ми. В много страни Зелените изразяват надеждата и свободата, добави Туск.

Той отбеляза, че за първи път с решенията на Европейския съвет по-рано тази седмица две жени се предлага да застанат начело на институциите на ЕС. По неговите думи това е много положителна промяна. Надявам се това да насърчи много момичета и жени да се борят за убежденията си, допълни Туск. Той призова ЕП за взаимно уважение и сътрудничество в предстоящото гласуване на предложенията на Европейския съвет.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ