Събития

"ОТГОВОРНО ЗА ЗДРАВЕТО" - НАЦИОНАЛЕН ДЕБАТ НА СП. "МЕНИДЖЪР"

ОТГОВОРНО ЗА ЗДРАВЕТО - НАЦИОНАЛЕН ДЕБАТ НА СП. МЕНИДЖЪР

"ОТГОВОРНО ЗА ЗДРАВЕТО" - НАЦИОНАЛЕН ДЕБАТ НА СП. "МЕНИДЖЪР"

Здравето и здравеопазването се превръщат в стратегически капитал, около който ще се градят всички останали бъдещи политики и управленски визии на общоевропейско и национално ниво – не от днес за утре, не от едни избори до следващите, а в дългосрочен хоризонт.

Този разговор вече започна в Европа, време е за открит и конструктивен диалог и у нас. С амбицията да потърси и формулира общи решения с гарантирана приемственост от всички отговорни и ангажирани в каузата за здрава нация страни – бизнес, правителство, медицинска общност, пациенти, списание „Мениджър” организира  национален дебат „ОТГОВОРНО ЗА ЗДРАВЕТО – Важните политики, ключови предизвикателства, възможни решения”. Той ще се проведе на 28 февруари 2017 г. от 9.30 ч. в RADISSON BLU GRAND HOTEL, София.

 Предстоящият форум има за цел да постави на фокус ключовите и значими проблеми в здравеопазването, като даде възможност на представители на политическите партии – кандидати за парламентарните избори 2017 в България, да представят визията си и своите ангажименти по 5 теми от определящо значение за сектора:

1. Финансиране на здравната система и развитие на здравноосигурителния модел в България

2. Профилактика и здравно образование

3. Лекарствена политика

4. Кадрова политика

5. Приоритети на председателството на България на ЕС в сферата на здравеопазването – януари-юни 2017 г.

Участие във форума вече потвърдиха експертни представители от най-големите политически партии: Д-р Даниела Дариткова-Проданова, кандидат-депутат от ПП ГЕРБ, проф. д-р Георги Михайлов, изпълнителен директор на  Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания ЕАД, София, кандидат-депутат от коалиция „БСП за България“, д-р Султанка Петрова, кандидат-депутат от Коалиция „Обединени патриоти“ и д-р Ваньо Шарков, бивш зам.-министър на здравеопазването и кандидат-депутат от Реформаторския блок.

Начало на сериозния и отговорен дебат за здравето ще дадат представители на браншовите организации във фарма индустрията, както и на най-големите съсловни организации, които ще  очертаят очакванията на бизнеса, медицинската и пациентската общност към бъдещото управление в сферата на здравеопазването.

Генерален спонсор на събитието е „Актавис”, компания на ТЕВА, с подкрепата на AMGEN, Sanofi, Roche, AstraZeneca, Националната пациентска организация, Българска стопанска камара, Български лекарски съюз, Български фармацевтичен съюз, БАПЗГ

Наши медийни партньори са bTV, Bulgaria On Air, в. „Стандарт”, PR Play

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ