Биткойнът и етерът достигнаха най-високите си нива от средата на май

Биткойнът и етерът достигнаха най-високите си нива от средата на май

Биткойнът и етерът достигнаха най-високите си нива от средата на май

Биткойнът и етерът достигнаха най-високите си нива от повече от повече от два месеца след дългоочаквания ъпдейт на мрежата на Етериум под наименованието London hard fork, предаде Блумбърг.

Към 19:00 часа българско време биткойнът се разменя за 40 долара – най-високото ниво от 18 май. Това представлява ръст от 4% за последните 24 часа. За същият период етерът е поскъпнал с 5% до 3% долара

„Изглежда, че оптимизмът се е върнал на пазарите на криптовалути“, коментира Паоло Ардойно от Bitfinex. „Биткойнът води ралито, но етерът продължава да печели позиции“, добави той.

Той обаче подчерта, че „турболенцията на пазара на криптовалути от последните седмици вероятно няма да отшуми“.

Дигиталните монети отново демонстрират признаци на живот, след като записаха сериозни загуби през последните месеци на фона на кампанията на Китай срещу криптовалутите и коментарите на Илон Мъск за енергийното потребление при добива на биткойн.

Има един фактор, който продължава да носи несигурност на пазара – инфраструктурния план на американски президент Джо Байдън, който включва изисквания за крипто трансакциите и за данъчното им облагане. Авторите на плана се надяваха, че ще могат да го финансират с допълнителни приходи, генерирани от нови данъци.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ