Citi: Биткойнът е в повратна точка

Citi: Биткойнът е в повратна точка

Citi: Биткойнът е в повратна точка

Биткойнът се намира в „повратна точка“ и в бъдеще може да се превърне в предпочитана валута за международна търговия или да се изправи пред „спекулативна имплозия“. Това смятат анализатори от Citigroup.

В свой доклад от инвестиционната банка посочват, че най-популярната криптовалута може да е началото на „масивна трансформация“. Нарастващото участие на институционалните инвеститори напоследък контрастира с голямото внимание от индивидуалните инвеститори през последното десетилетие.

Ако бизнесът и физическите лица получат достъп чрез дигитални портфейли до планираните дигитални парични средства на централната банка и така наречените стабилни криптомонети за минимизиране на волатилността, глобалният обхват на биткойн, проследимостта и потенциалът на бързите плащания ще го поставят в оптимално добра позиция да се превърне в предпочитано средство за международна търговия.

Такава драматична промяна към изменянето на валутата за световна търговия – статут, който в момента се държи от долара, ще зависи от промените на нейния пазар, свързани с позволяването на по-широко институционално участие и по-строг надзор от финансовите регулатори.

Неотдавнашният скок на интереса към биткойна му помогна да разбие поредица от рекорди по отношение на стойността си от създаването си насам. През февруари цената на една монета на криптовалутата достигна 58 хил. долара, но само за няколко дена тази сума се стопи с над 11 хил. долара, което продължава да държи на дневен ред въпроса за нейната устойчивост.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ