Експерт: В момента е много опасно да се инвестира в акции и биткойн

Експерт: В момента е много опасно да се инвестира в акции и биткойн

Експерт: В момента е много опасно да се инвестира в акции и биткойн

От S&P 500 до Big Tech и биткойн, в момента се намираме в много опасен период за инвеститорите. Това заяви Дейвид Тайс консултант във фонда AdvisorShares Ranger Equity Bear ETF, който управлява активи в на стойност 70 млрд. долара.

„Цените на пазара са изключително надценени. Добавяме дълг с невиждано темпо“, коментира той пред Си Ен Би Си. „Пазарът на облигации също се държи много странно, като доходността пада драстично“, добави той.

Тайс признава, че е трудно да се каже точно кога ще бъде следващият голям спад на борсите, но е категоричен, че сривът на пазара е неизбежен.

„Все още не сме прекосили пропастта. В момента пазарът е опасен“, каза той.

Тайс насърчава инвеститорите да претеглят рисковете, като по-думите му в момента те могат да се надяват на краткосрочни печалби от 3-5% при заплаха за срив от 40%. Според него това е залог, който не си заслужава.

Той е особено притеснен за състоянието на акциите на големите технологични компании (Big Tech), и най-вече на групата FAANG, в която влизат Facebook, Apple, Amazon, Netflix и Alphabet.

„Много пари бяха насочени по посока на  Alphabet, Microsoft, Apple, Facebook, Twitter и т.н. Разходите в този сектор нарастват .“, каза Тайс.

Той също така призовава инвеститорите да бъдат особено предпазливи с предприемането на действия на криптопазара. „В последно време централните банкери вдигат все повече шум, като Английската централна банка и Банката за международни разплащания направиха крайно негативни изказвания за крипто. Смятам, че в момента е много опасно да имаш позиции на този пазар“, коментира Тайс.

Той изразява оптимизъм относно представянето на златото и другите метали.

„Ако погледнете липсата на дисциплина на паричните и фискалните пазари, златото е нещото, в което си заслужава да инвестирате. За повече от 5000 г. златото и среброто действат като защита срещу фиатните пари“, каза той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ