И биткойнът се срина заради новия вариант на COVID-19

И биткойнът се срина заради новия вариант на COVID-19

Цената на биткойна се понижи значително и удари 6-седмично дъно, следвайки резкия спад при всички активи днес на фона на информацията за нов вариант на коронавируса.

Към 15:20 часа българско време най-популярната криптовалута се разменя за 54 173,94 долара, което представлява спад от 7,70% за последните 24 часа, сочат данните на Coindesk. Според данни на Coin Metrics това е най-ниското ниво от началото на октомври. Биткойнът вече е на 20% под рекордния си връх от 69 хил. долара достигнат по-рано този месец, което означава, че вече е в меча територия.

Загуби регистрираха и други популярни дигитални монети. Етерът се търгува за 4 024,03 долара, което е спад от 9,405 за последното денонощие, а XRР се разменя за 0,947091 долара – понижение с 10,38%.

Дигиталните валути поевтиняха в синхрон с другите рискови активи на фона на опасенията от нов вариант на коронавируса, открит за първи път в Южна Африка.

Вариантът B.1.1.529 съдържа множество мутации, свързани с повишена резистентност към антителата, което може да доведе до спад на ефективността на ваксините. Той също така има и мутации, които го правят по-заразен.

Новината за варианта накара инвеститорите да се оттеглят от рисковите активи и да се насочат към по-сигурните облигации, като доходността на американските държавни ценни книжа рязко се понижи.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ