Ким Кардашиян и Флойд Мейуедър-младши дадени на съд за измама с криптовалути

Ким Кардашиян и Флойд Мейуедър-младши дадени на съд за измама с криптовалути

Телевизионната звезда Ким Кардашиян и боксьорът Флойд Мейуедър-младши са дадени на съд за предполагаеми измами с криптовалутата EthereumMax /EMAX/, пише Bloomberg.

Срещу двамата е подаден колективен иск във федералния съд в Лос Анджелис, с обвинението, че Кардашиян и бившият шампион по бокс рекламират срещу заплащане цифрови токени, базирани на блокчейн, „принуждавайки инвеститорите да купуват тези неизгодни инвестиции на завишени цени“.

EMAX е описан в съдебната жалба като „спекулативен цифров токен, създаден от мистериозна група разработчици на криптовалута“, които също са ответници по делото. „EthereumMax няма нищо общо с втората по големина криптовалута Ethereum“, се посочва в бележка под линия в жалбата.

В груповия иск се намеква за нарушения на законите за защита на потребителите в Калифорния и се търси компенсация за „разликата между покупната цена на токените EMAX и стойността, на която са били продадени“.

През септември м.г. финансовият регулатор на Обединеното кралство обвини Кардашиян, че е примамила 250 милиона последователи в Instagram в крипто балон.

Мейуедър, една от най-разпознаваемите личности в своя спорт, също има предишна санкция за насърчаване на инвестиции в криптовалути. През 2018 г. Комисията за ценни книжа и борси на САЩ му наложи глоби за подобна реклама в социалните мрежи, тъй като боксьорът не е посочил, че му е платено за това.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ