Клиентите на Fibank с карти Visa вече могат да използват Google Pay

Клиентите на Fibank с карти Visa вече могат да използват Google Pay

Клиентите на Fibank с дебитна или кредитна карта Visa, вече имат възможност да я дигитализират чрез услугата Google Pay. С този бърз и сигурен начин на плащане те могат да извършват безконтактни операции на ПОС терминали в търговски обекти, да правят покупки в Android приложенията или да плащат с карти при онлайн търговци, съобщиха от финансовата институция.

Google Pay е една от най-популярните системи за разплащане в света. Услугата е достъпна за Android и настолен компютър и може да се използва в множество браузъри. Добавянето на карта Visa към Google Pay отнема само няколко минути. Необходимо е мобилното устройство да бъде с операционна система Android, версия Lollipop 5.0 или по-висока и да има Google Play Services. За извършването на безконтактни плащания в търговски обекти, устройството трябва да поддържа и NFC. Услугата е достъпна навсякъде, където е изобразен символът на Google Pay или знакът за безконтактно плащане.

Услугата Google Pay на Fibank използва технологията на Visa за токенизация. Тя заменя чувствителната информация за платежната карта, като 16-цифрения код, датата на валидност и кода за сигурност, с уникален цифров идентификатор – “token”/„токен“, който се използва за обработка на разплащания, без да се разкриват действителните данни на картата.

Съвместното партньорство между Fibank и Google, което използва услугата на Visa за токенизация, е логично продължение на очерталата се тенденция за дигитализация на банковите продукти и услуги и средства за разплащания. Преди месец банката в сътрудничество с Visa представи иновативния проект за разплащания с часовник Fitbit.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
По-убедителни и харизматични в две стъпки