Любимецът на инвеститорите на дребно залага на NFT

Любимецът на инвеститорите на дребно залага на NFT

Tърговецът на видео игри GameStop планира да създаде отдел, който да работи по изграждането на пазар за т.нар незаменяеми токени (non-fungible token, NFT), предаде „Уолстрийт Джърнъл“, цитиран от Си Ен Би Си.

GameStop също така планира да установи партньорства с криптовалути за създаването на игри и други продукти за този пазар, споделят с изданието запознати източници.

На този фон акциите на GameStop поскъпнаха с 22% в следборсовата търговия. С навлизането на бързо развиващия се пазар компанията, която предизвика сътресения на фондовите борси в началото на 2021 г., след като потребители на форума WallStreetBets в Reddit решиха да обединят силите си и да предприемат мащабна акция за купуване на акции на търговеца на видео игри в кампания срещу големите хедж фондове на Уолстрийт, може отново да се окаже в центъра на вниманието на финансовия свят.

NFT секторът предизвика противоречиви мнения сред анализатори и експерти, като мнозина от тях се съмняват в неговата рентабилност и устойчивост. Въпреки това в момента се наблюдава голям интерес към незаменяеми токени, като наскоро пазарът за NFT  OpenSea получи пазара оценка от 13,3 млрд. долара след нов кръг на финансиране.

NFT представлява крипто актив, който доказва собствеността и автентичността на уникален виртуален обект през блокчейн, най-често Етериум. Цените на NFT-тата нараснаха значително през последните месеци на фона на ентусиазма на привържениците на крипто към новата технология.

Според „Уолстрийт джърнъл“ пазарът на GameStop ще бъде насочен само към виртуални обекти във видео игри, като например облекла за аватари  и оръжия.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ