Мисията на кредиторите се връща в Атина

Мисията на кредиторите се връща в Атина

Мисията на кредиторите се връща в Атина

Гръцкото правителство се е съгласило да промени законодателните мерки, за да изпълни бюджетните цели, поставени от европейските кредитори, съобщи Франс прес.

Промените ще отпушат работата по спасителния план, който през последните месеци буксува заради противоречия. МВФ настоя европейците да отпуснат хватката около Атина и постави под условие официалното си участие в сегашната спасителна програма за 86 млрд. евро. 

Гръцкият финансов министър Евклидис Цакалотос съобщи на институциите, представляващи кредиторите, че е готов да промени мерките, за да изпълни целите, казва източник близък до преговорите.

Председателят на еврогрупата Йорен Дейселблум анонсира вчера скорошното връщане на мисията в Атина за да финализира споразумението.

Финансовите министри от еврозоната са решили вчера да изпратят експерти в Атина, за да преговарят за реформите във фиска, социалната и пенсионната сфера, от които зависи отпускането на новите финансови помощи, заяви Дейселблум.

Експертите на кредиторите, включително на МВФ, ще се върнат в Атина, за да обсъждат допълнителен пакет структурни реформи, заяви председателят на еврогрупата след редовната среща на финансовите министри в Брюксел. По думите му трябва да се намери компромис за данъчните мерки, пенсиите и трудовото право.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ