Nexo издаде заем за $3.5 млн., обезпечен с NFT

Nexo издаде заем за $3.5 млн., обезпечен с NFT

Nexo, водещата институция за управление на дигитални активи, стана първата компания, предлагаща ликвидност срещу активи, която приема NFT като обезпечение за заеми. По този начин се създава пазар и възможности на тези, които предпочитат да запазят своите “сини чипове” инвестиции в NFT активи. 

NFT звеното на Nexo издаде заем на стойност 1200 ETH срещу две редки NFT-та от колекцията Зомби Криптопънкове (Zombie Cryptopunks). Заемът, чиято стойност в щатски долари възлиза на приблизително $3,5 милиона, беше изпълнен чрез децентрализираната платформа Arcade, заедно с Meta4 като партньор за хеджиране на риска. Nexo добавя и NFT оценка и остойностяване от двете компании, за да развие своето портфолио с NFT от колекцията оценени чрез услугите на Arcade по поръчка. Този обезпечен от NFT заем е сред най-големите и най-значимите заеми, издадени досега в крипто пространството. Той подчертава потенциала на сътрудничеството между централизирани и децентрализирани платформи в една екосистема и агрегираното търсене на финансови инструменти от институционален клас в NFT пространството.

„С тази колаборация ние демонстрираме сливането между традиционно, децентрализирано и крипто финансиране. Очакваме с нетърпение да изградим това бъдеще в пространството за кредитиране на NFT, както и финансови инструменти от институционален клас чрез нашето партньорство с Arcade & Meta4 “, отбеляза Кирил Николов, оглавяващ DeFi звеното в Nexo.

„Има много начини да участвате в институционалното кредитиране, което се извършва на NFT пазара. Естествено, голяма част от това е резултат от зараждането на класа активи, където „стойността“ все още се установява. Като купувачи на редки дигитални активи, ние се вписваме добре в пазара на деривати, където можем или да спечелим доходност, или да поемем риска от неизпълнение за актив, който бихме искали в нашето портфолио. Това е успех от всеки възможен ъгъл. Оценяваме високо партньорството с Nexo и възможностите, които то носи“, коментира управляващият партньор на Meta4 Брандън Бюканън.

"Развълнувани сме да работим с опитни кредитори в пространството като Nexo. Комбинацията от институционален капитал с нови DeFi споразумения ще стане по-често срещано явление“, отбеляза и Гейб Франк, съосновател и главен изпълнителен директор на Arcade.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ