От 2.9 млн. до няколко хиляди долара: Стойността на NFT-то с първата публикация в Twitter се срина

От 2.9 млн. до няколко хиляди долара: Стойността на NFT-то с първата публикация в Twitter се срина

Първата в история публикация в Twitter, написана от бившия изпълнителен директор на компанията Джак Дорси и продадена като незаменим токен (NFT) през миналата година за над 2,9 млн. долара, вече струва само няколко хиляди долара, предаде Си Ен Би Си.

През март 2021 г. Дорси, който по това време още беше изпълнителен директор на Twitter,  предложи на търг NFT на своя първи туит в плафромата Valuables, която е управлявана от базираната на блокчейн социална мрежа Cent.

Тогава 15-годишният туит беше закупен от крипто предприемача Сина Естави за 1630,58 етера, които по това време се равняваха над 2,9 млн. долара

Миналата сряда Естави обяви в Twitter, че продава NFT-тито в платформата OpenSea, като планира да дари 50% от сумата за благотворителност. Въпреки това, по време на публикуването на този материал най-голямата оферта за NFT-то на туита на Дорси е в размер от 9968  долара. Това означава, че стойността на незаменимия токен се е сринала с колосалните 2 905 867 долара.

 

Естави, който е главен изпълнителен директор на блокчейн компанията Bridge Oracle, каза в вчера, че „може никога да не продаде“ NFT-то с първата публикация в Twitter, освен ако не получи „висока оферта“ , без обаче да уточнява за каква сума точно говори.

Изглежда обаче, че Естави приема срива в стойността на незаменимия токен с усмивка, като той препубликува туит с думите „може би Мъск ще го купи“ – препратка към офертата на шефа на Tesla за придобиване на Twitter.

Незаменимите токени представляват цифрови идентификатори, съхранявани в блокчейн, които доказват собствеността и автентичността на уникален виртуален обект. NFT-тата обикновено се използват за удостоверяване на собствеността на изображения, 3D обекти или музикални и видео файлове.

Търговията с NFT достигна 17,6 млн. долара през миналата година, което е ръст от 21 000% в сравнение с 2020 г., сочат данни на Nonfungible.com.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ