По колко печелят на час най-богатите

По колко печелят на час най-богатите

По колко печелят на час най-богатите

Ръководителят на компанията за онлайн търговия Amazon Джеф Безос печели на час 4,5 милиона долара, следван от основателя на Facebook Марк Зукърбърг с 1,7 милиона долара на час. Това съобщава изданието "Бизнес инсайдър", което е изчислило заплащането на 16 американски милиардери за един работен час, основавайки се на данни на сп. "Форбс".

Според тези изчисления заплащането на Безос на час надвишава 157 пъти средната годишна заплата на служителите в компанията, която е около 28 000 долара.

Трета в тази класация е ръководителката на веригата супермаркети Walmart Елис Уолтън, която заработва по около 1,4 милиона долара на час.

Следващите в списъка печелят по по-малко от 1 милион долара на час. Така например американският инвеститор и филантроп Уорън Бъфет получава 959 000 долара за един работен час, а Лари Пейдж, ръководител на Alphabet - компанията майка на Google - 924 657 долара на час.

Шефът на компанията за производство на електромобили Tesla Илон Мъск заработва на час по 685 000 долара, а ръководителят на Microsoft бил Гейтс - 456 621 долара.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ