Шефът на Deutsche Bank: Европа се нуждае от голям скок, за да се справи с конкуренцията

Шефът на Deutsche Bank: Европа се нуждае от голям скок, за да се справи с конкуренцията

Европа се нуждае от по-големи и по-конкурентоспособни банки в условията на ожесточена международна конкуренция, заяви главният изпълнителен директор на Deutsche bank Кристиан Зевинг, цитиран от ДПА.

Трябва най-накрая да се възползваме от европейските икономии от мащаба, каза той днес при откриването на банкова конференция, организирана от в. "Ханделсблат" и предавана онлайн.

Да се регулират особено внимателно големите банки беше и продължава да бъде правилният подход. В същото време в Европа направихме достатъчно, за да не стават банките твърде големи. Само че това е съмнителен курс, отбеляза Зевинг, който от 1 юли е и председател на Асоциацията на германските банки (BdB).

Банките, позиционирани в САЩ, имат предимството на ефективно банкиране и капиталови пазари, според шефа на Deutsche bank. За да ги настигне, Европа се нуждае от по-силен банков и капиталов пазар. В противен случай няма да можем да издържим в поляризирана глобална икономика между САЩ и Китай, добави той.

Сега се нуждаем от голям скок към съюз на капиталовите пазари в Европа, подчерта той.

ЕК планира съюз на капиталовите пазари от септември 2015 година, но тази инициатива все още не е реализирана, припомня ДПА.

Зевинг коментира, че специално Deutsche bank не е готова за никакви сливания или придобивания и се е съсредоточила върху собственото си преструктуриране, информира БТА.

Най-добрата подготовка за следващата стъпка е самите ние да сме в добра форма. Така е в спорта, а и в бизнеса, каза той на събитието на "Ханделсблат".

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ