Вашингтон отмени минималното почасово заплащане в ресторантите

Вашингтон отмени минималното почасово заплащане в ресторантите

Вашингтон отмени минималното почасово заплащане в ресторантите

Кметството на Вашингтон отмени мярката за увеличение на минималното почасово заплащане за служителите в ресторантите, които печелят от бакшиш, въпреки че то бе одобрено през юни от жителите на американската столица, предаде Франс прес.

На 20 юни 55,1% от избирателите във Вашингтон се обявиха в подкрепа на Акта за изменение на минималната работна заплата, наречен "Инициатива 77", който имаше за цел да задължи собствениците на ресторанти да плащат минимална надница от минимум 15 долара на час до 2025 година.

Работодателите на служителите, които получават бакшиши, американска традиция, според която се дават 15-20% към сметката, сега не са задължени да плащат минималната заплата от 12,5 долара на час, предвидена от закона. Така някои сервитьори получават по 3,33 долара на час извън бакшишите.

Общинският съвет на Вашингтон гласува вчера с мнозинство (8 срещу 5 гласа) за отмяната на "Инициатива 77", срещу която се обяви част от сектора.

Кметът на Вашингтон Мюриъл Баузър, която бе против гласуваната от съгражданите й мярка, трябва да ратифицира вота на Съвета, за да сложи окончателно край на "Инициативата 77".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ