Всеки втори руснак изплаща банков кредит

Всеки втори руснак изплаща банков кредит

Всеки втори руснак изплаща банков кредит

Всеки втори руснак има банков кредит, а всеки трети длъжник е принуден да плаща вноски по два заема. Това сочи изследване на Райфайзенбанк (Raiffeisenbank), в което са участвали около 2000 руснаци на възраст над 18 години от Москва, Санкт Петербург, Ростов на Дон, Новосибирск, Самара и други градове, информират ТАСС и БТА.

Резултатите от допитването показват, че всеки втори руснак има кредити, а около 8% вече са ги изплатили и засега не увеличават дълговото си натоварване. От участниците в проучването 46 на сто са отговорили, че обслужват един кредит, а всеки трети има два заема. С три и повече кредита са 20% от анкетираните. 

Повечето руснаци вземат малки кредити. Общият обем на задълженията на 40 на сто от анкетираните не превишава 100 000 рубли (близо 1362 щатски долара при сегашния курс), а за 38 на сто сумата е до 500 000 рубли. Мнозинството анкетирани имат потребителски креди или кредитна карта, а 33 на сто изплащат ипотека.

Според ръководителя на отдела по развитието на потребителските кредити на Райфайзенбанк в Русия Дмитрий Сивов пазарът на кредитирането постепенно се активизира. През юли отпуснатите потребителски кредити от Райфайзенбанк са скочили със 76 на сто спрямо предходния месец. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ