Израелски посолства и консулства приведени в "повишена готовност"

Израелски посолства и консулства приведени в повишена готовност

Израелски посолства и консулства приведени в "повишена готовност"

Израелски посолства са приведени в "повишена готовност" след убийството на главнокомандващия на специалните части на Ислямския революционен гвардейски корпус (IRGC) Касем Солеймани, съобщава "Йерусалим пост"." Израелското министерство на външните работи и службите за сигурност са издали разпореждане за преминаване във фаза на повишена готовност на израелски посолства и консулства по света като превантивна мярка срещу опасност от евентуални атаки от Иран", пише изданието, цитирано от РИА Новости.

Не се уточнява обяче за кои мисии в конкретни държави става въпрос. За РИА Новости от израелското външно министерство заявяват, че "няма да има коментари по предприети мерки за сигурност и въпроси, свързани със сигурността".

Преди това Пентагонът потвърди, че САЩ са провели операция срещу Солеймани. От проиранските иракски милиции също обявиха в официална информация, че петима членове на милициите и двама "гости" са били убити по време на американска операция в Багдад. Сред загиналите е и заместник-командирът на милициите  Абу Махди ал Мухандис, който бе обвинен от държавния секретар на САЩ Майк Помпео в организиране на нападението срещу посолството на САЩ в Багдад на 31 декември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ