Кабул: Терорист се взриви сред група журналисти

Кабул: Терорист се взриви сред група журналисти

Кабул: Терорист се взриви сред група журналисти

Жертвите на атентатите с Кабул се увеличиха до 21, а 27 души са ранените при двойния терористичен акт тази сутрин.

Агенция Франс пред потвърди смъртта на един от своите фоторепортери. Той е загинал, докато заедно с колеги се събирали, за да снимат първата експлозия, избухнала малко по-рано. Към групата се присъединил терорист, който се представил за журналист и се самовзривил. Загиналият е Шах Марай, съобщи АФП.

Първата атака е извършена близо до централата на афганистанското разузнаване от терорист-самоубиец с мотоциклет. Въпреки че в района има много офиси на разузнаването, първият взрив е бил детониран пред сграда, в която се преподавали уроци по английски, предава БТА.

Засега никой не е поел отговорност за нападенията.

Местният клон на ДАЕШ и талибаните извършват често нападения в страната, те се засилиха особено след отварянето на регистрационните центрове, които подготвят предстоящите избори в Афганистан. Талибаните обикновено нападат правителствени служби и силите за сигурност, а ДАЕШ атакува шиитското малцинство. И двете групи искат да установят строго ислямско управление в Афганистан, а официалните власти контролират една около 30% от територията на страната.

Миналата седмица в Кабул бяха убити 60 души пред регистрационен център – много от тях майки с деца. Силите за сигурност предупредиха, че вълната от атентати ще нарасне преди парламентарните избори през октомври.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ