Нападателят от гарата в Кьолн неутрализиран, подпалил жена при скандал

Нападателят от гарата в Кьолн неутрализиран, подпалил жена при скандал

Нападателят от гарата в Кьолн неутрализиран, подпалил жена при скандал

Полицията в Германия взе под контрол ситуацията на гарата в Кьолн, която беше евакуирана при извънредна реакция заради заложническа криза.

Мъж на около 60-годишна възраст, по данни на немския в. "Билд", е бил неутрализиран след като е взел за заложничка жена в аптека. Той е тежко ранен и е в реанимация. 

Според някои източници мъжът е хвърлил бутилка със запалителна течност в аптеката, при което са пострадали жена и момиче на около 14 години. Според други всичко е започнало от скандал между мъж и жена, при което той е хвърлил запалителна течност по нея.

"Дойче веле" съобщава онлайн, че заложничката е една, тя е тийнейджърка и е леко ранена и освободена. Изданието Koelner Stadt-Anzeiger обяви, че мъжът се скарал с момичето. 

На мястото пристигнаха полицаи с автомати и екип на специализираното звено за преговори с похитители. Цялата сграда на гарата беше запечатана, полицейски хеликоптър кръжеше над района. 

Очевидци съобщиха за стрелба и използвани димки на мястото, но полицията не потвърждава официално информацията. Най-малко два изстрела са били чути преди полицейските сили да шурмуват аптеката, посочва още "Дойче Веле".

Местните власти призоваха да не се спекулира с мотива за похищението. 

Местните медии предават, че инцидентът не изглежда да е свързан с терористична дейност. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ