Голям пожар бушува в национален парк в Германия

Голям пожар бушува в национален парк в Германия

Голям пожар бушува в национален парк в Германия

Пожар бушува в национален парк Саксонска Швейцария в Германия, предава ДПА, цитирана от БТА.

Облаци дим се издигат над района, който се намира до река Елба в източната провинция Саксония и където е прочутият Бастайски скален мост.

Властите заявиха, че пожарът обхваща някои трудно достъпни места. Поради това огнеборците са подпомагани от планински спасители и катерачи.

Пожарът е избухнал снощи. Засега не е ясно, какво го е причинило. Огънят е обхванал площ около 4 хил. кв. м, но няма опасност за близкото курортно село Ратен. Няма данни за пострадали хора.

Днес в германското село Вьорден в провинция Шлезвиг-Холщайн пък изгоря детска градина, поради лиспа на вода, с която да бъдат потушени пламъците предаде ДПА. Сградата е била затворена за лятото. Предполага се, че пожарът е лумнал заради строително-ремонтни работи близо до детската градина, които са подпалили дървената й облицовка. Повече от 100 пожарникари са се включили в гасенето, но поради горещините и сушата не достигнала вода. 

През последните седмици Германия и други части на Европа бяха обхванати от гореща вълна, а горски пожари избухнаха също в Гърция и Швеция.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ