Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 11 до 17 октомври

 Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 11 до 17 октомври

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 11 до 17 октомври

Седмицата след Новолунието във Везни ни предоставя възможност за кардинални преобразования в една или друга област. Растящата Луна е символ на добри резултати във всяко ново начинание. Периодът до пълнолунието, което е на 20-ти октомври е подходящ за нов старт, за активни дейстия и кардинални промени. Тези, които от дълго време се подготвят за промяна в живота си, могат да насочат усилия към реализиране на целите. При някои новото е назряло, посоката е определена, а други ще се нуждаят от още време. Да не забравяме, че Меркурий все още е ретрограден. Възможни са препятствия и трудности в реализиране на плановете.

До 23-ти октомври слънцето е в знака Везни, символ на хармония, равновесие, мир, баланс. Седмицата е подходяща за осъзнати действия в посока постигане на баланс в една или друга област. Предстои една от най-важните седмици, през които в максимална степен може да повлияете на вашия социален статус, кариерно развитие, определяне на цели. Резултатите до голяма степен ще се определят от влиянието на авторитети или партньори и тяхната подкрепа.  Ретрограден Меркурий във Везни поставя акцент върху взаимоотношенията. Възстановяване на нарушени отношения, изчистване на спорове, постигане на компромисни решения, а целта е по-добри възможности и резултати. 

Необходимостта от сигурност в една или друга област е повишена. Добра тенденция за стабилизиране на връзките, които ще повлияят върху подобряването  на финансовите резултати. Периодът е по-благосклонен за знаците: Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Кардинални промени настъпват при родените под управление на знаците: Овен, Рак, Везни и Козирог.

ОВЕН

Огроменият прилив на сила, жизненост, ентусиазъм ви предизвиква към действие и промени. Но все още Меркурий е ретрограден. Периодът до 20-ти октомври е благоприятен и подкрепящ ви в нови начинания, свързани с възстановяване на партньорски отношения. До голяма степен събитията през седмицата ще се определят по-скоро отвън, от личности, които имат пряко влияние върху социалното ви или кариерно развитие, от вашите партньори и взаимодействия с тях. Ретрограден Меркурий ще ви накара да преосмислите връзките си, да приключите с тези от тях, които са съществували формално и да оцените други, които са се доказали с времето. Желанието ви за промяна, за постигане на свобода в действията ви, начина на живот е силно, а  нетърпимостта ви се увеличава. Вътрешното ви неудовлетворение може да доведе до нежелани и конфликтни ситуации на работното ви място. Повод за напрежение са различни гледни точки, мнения между вас и бизнес партньорите ви. Преценете добре какво искате и бъдете последователни в действията си, насочете внимание към вашите цели и стремежи, свързани с развитие в бъдеще. Предпазвайте се от прибързани постъпки, импулсивно поведение и изблик на гняв. Подкрепата от страна на вашите партньори  ще се отрази стабилизиращо на финансовото ви положение.

ТЕЛЕЦ

И през тази седмица вниманието ви ще бъде ангажирано  с основната ви дейност, вашият социален статус или кариерно развитие. Социалната ви активност расте, но пред вас стои необходимостта от довършване на започнати дейности или проекти в по-ранен етап, изясняване на отношения с колеги и шефове. Възможно е да не ви разберат правилно, това ще внесе хаос в работния ви ритъм. Не се отказвайте и преговаряйте за приоритетните си позиции. Избягвайте финансовите рискове, инвестиции, покупки над вашите възможности или теглене на кредити с цел разширяване на дейността. Насочете усилията си към стабилизиране на съществуващото финансово положение с тенденция разширяване и нови източници на доходи. Бъдете креативни и действайте в посока бъдещи цели. Съществуват препятствия, за да постигнете успех е необходимо да ги преодолеете. Доверете се на подкрепата, която получавате, обединете усещания и разум, за да постигнете това, което искате. В периода на ретрограден Меркурий ревизирайте основната си дейност дотук, изчистете всичко, което вече не ви служи, за да направите място за новите идеи и възможности. Структурните промени и подобрения, които ще направите сега, в бъдеще ще се отразят в положителен аспект на вашите финанси, подкрепа и сигурност. През тази седмица, ако имате планирани пътувания в чужбина са възможни известни затруднения.

БЛИЗНАЦИ

Периодът на ретрограден Меркурий във Везни, съвкупността от лидерски планети в същия знак и в допълнение Венера в Стрелец ви предоставят благоприятни възможности да повлияете на вашите партньорски взаимоотношения в личен и делови аспект. В силен период сте да дадете светлина и публична изява на проекти, които сте започнали преди или са останали нереализирани до този момент. Продължават да бъдат активни събитията, възникнали от началото на месеца. Подредете приоритетите си и действайте според тях. За да постигнете това, което искате през тази седмица ще се наложи да се върнете назад, да преосмислите минали ситуации и да внесете структурни преобразования в основната си дейност. Вид ревизия и преразглеждане на живота ви може да бъде  свързана с личното ви отношение към самите себе си, себеоценка, с отношенията с вашите деца, творчески проекти или любими хора. Положителната новина за родените в началото на знака е постигане на хармония, внасяне на равновесие в съществуващите връзки и взаимоотношения. За други представители на знака седмицата предлага реални възможности за вид заслужена почивка и любими занимания.

РАК

От тази седмица е възможно конфликтността в една или друга област да се увеличи. Но от друга страна това е период, в който чрез конфликт и поставяне на ясни граници най-вече с постоянните ви партньори или членове на семейството, ще активирате  нова посока за развитие в бъдеще. Търсете отговорите във вас самите, насочете фокус към това, което искате да постигнете. Горещата тема в живота ви засяга желанието за промяна в две противоположни области: работа, кариера, социален статус и отговорности, свързани с вашите дом и семейство. Ретроградният Меркурий ще ви накара да довършите започнати дейности в дома, уреждане на имотни въпроси,  изясняване на  отношения  с членовете на вашето семейство. Преразгледайте тази част от живота си, може да възникнат ситуации, които изискват повече  внимание, грижа или решение от ваша страна. Разчистете всичко излишно, за да направите място за новото, желаното, мечтаното, чието начало ще можете да поставите на следващото новолуние, което е във водният знак Скорпион.

ЛЪВ

Основната линия е зададена от началото на месеца. Сега е необходимо да продължите с тези действия, посока, които ви дават положителни резултати.  Богатият информационен поток увеличава шансовете ви за успех. През тази седмица можете да стартирате новите си проекти, но само ако сте сигурни в посоката. В противен случай изчакайте. Докато Меркурий е в ретроградно движение ще ви подпомогне да направите ревизия на контактите си, на информацията, с която разполагате и най-вече на мислите ви, които са свързани с това, което искате. Обърнете внимание на начина си на общуване. Бъдете позитивни и щедри. Ще ви се наложи да проведете сериозни разговори, да преразгледате договорни отношения и да поемете нови отговорности. Венера в знака Стрелец ще внесе хармония във взаимоотношенията ви с вашите деца и любими хора. Нова светлина могат да получат творчески проекти и планове свързани с развитие в бъдеще.

ДЕВА

Насочете вниманието си към проекти и дейности, които активирахте след рождения си ден. Сега е времето, когато се налага да преосмислите действията си и внесете подобрения. Доза пасивност и изчакване ще ви помогнат да натрупате енергиен запас, който ще ви даде силен тласък през следващия месец. Ревизирайте и подредете приоритетите си, насочете фокус върху финансовата страна на дейността си. Изчистете излишните разходи и се насочете към нови възможности за увеличаване и подобряване на финансовото ви положение. Не позволявайте финансови въпроси да повлияят негативно на взаимоотношенията ви с вашите деца, любими хора. Благоприятен период за внасяне на повече хармония, уют и топлина в дома и взаимоотношенията с близките ви. ВЕЗНИ

Новолунието във Везни активира нови теми в живота ви, които ще се развиват в един по-дълъг период с продължителност до 2 години. До голяма степен ретроградният Меркурий затруднява инициативата и предприемането на конкретни действия в посока ново начало.  До 20-ти октомври  е възможно да усещате известен застой. В голяма степен кардиналните промени ще настъпят след тази дата. През тази седмица насочете внимание към вашия дом и семейство. Възможно е ситуации, които са възникнали в минал период, отново да бъдат възстановени. Сега вие можете да внесете равновесие, яснота като предприемете конкретни действия. Дълго планирано преместване или изясняване на имотен казус могат да доведат до промяна в средата ви на съществуване. Бъдете инициативни в постигането на подкрепа и стабилност във взаимоотношенията с близките ви. Информационният поток е богат и ви предоставя възможност за нова информация или взаимодействие, които ще ви донесат положителни резултати в бъдеще.

СКОРПИОН

Движете се  според зададената тенденция до този момент. Ретрограденият  Меркурий ще върне ситуации от минал период, които изискват довършване, трансформация или промяна. Дори и най-невъзможната ситуация ще създаде предпоставки за обновление. Конфликтът между вас и вашите партньори се разраства. Това може да доведе до липса на тонус и влагане на изключително много енергия за нещо, което е изчерпано като форма. Основен фокус сте вие самите, сега е момента да промените приоритетите си и да се погрижите по-добре за себе си. Периодът е тревожен за вас, но в зависимост от промените, които ще направите в личен план, в бъдеще може да очаквате сериозно подобряване на вашите бизнес дела, финанси и отношения с партньорите. Постигате поставените цели с лекота, старайте се да не навреждате на никого, в това число най-вече на себе си. Период на известен застой, който е вид подготовка за предстоящето новолуние във вашият знак.

СТРЕЛЕЦ

Силни, решителни и ентусиазирани сте в посока реализиране на мечта или заемане лидерска позиция в група, организация, колектив. Венера, планетата на любовта, приоритетите, парите и ценностната система вече е във вашия знак. Тя ви дарява с чар, магнетизъм и допълнително желание да постигнете това, което искате, да живеете според ценностите си или така, както ви харесва. Но ретроградният Меркурий може да внесе известни затруднения.  Възможно е да се активират процеси, свързани с минали периоди, които очакват решения и поемане на вид отговорност. Преценете добре, освободете се от всичко излишно, изчистете минали ситуации, приключвайте и финализирайте. Бъдете позитивни, всяка ситуация има две страни, опитайте се да откриете положителната страна. Това е седмицата, в която в максимална степен може да си изясните какво искате от живота си и да подчините действията си на вашите цели. КОЗИРОГ

Събитията през тази седмица ще следват основната линия от началото на месеца като напрежението и необходимостта от кардинални промени ще бъдат по-ярко изразени при родените през втората и третата декада на знака. Промените и събитията, които се случват в живота ви задвижват необходимостта от  трансформация на личностно ниво. Посоката, която ще изберете през тази седмица зависи от вас. Възможно е чрез преодоляване на дълбоки вътрешни конфликти и съпротиви да постигнете това, което искате. Социалната ви активност и натовареност е голяма, периодът изисква ревизиране на дейността ви и преосмисляне на посоката ви, свързана с бъдещи цели на развитие. Довършване на поети ангажименти, изясняване на взаимоотношения с вашите колеги и шефове са важните акценти през тази седмица.

ВОДОЛЕЙ

Силна и благоприятна седмица, в която можете да насочите вниманието си към по-далечни перспективи на развитие, разширение на дейността и сферите на влияние, планове свързани с пътешествия в чужбина или довършване на висше образование. Ретрограден Меркурий ще ви активира да съберете необходимата ви информация, за да определите своите по-далечни цели. Активират се казуси от минал период свързани с решаване на юридически въпроси. Процеси от по-далечното ви минало, които изискват нов поглед или окончателно решение могат да бъдат повод за повече напрежение. Те ще ангажират вниманието ви и изискват решение. Каквито и да са събитията, които ще се случат, те ще повлияят на вашия мироглед. Венера в Стрелец ще внесе хармония във взаимоотношенията с вашите приятели. Сбъдване на мечта или ново приятелство ще активират прогресивният ви дух.

РИБИ

Социалната ви дейност е силна, а успехите в областта на кариерното ви развитие продължават. През тази седмица ще получите награди във вид на финансови придобивки, морални поощрения за усилия от минал период. Ако искате да смените работата си, изчакайте и го направете след периода на ретрограден Меркурий, а най-добре след 5-ти ноември. Периодът е силно трансформиращ за вас в посока подобряване на финансовото ви състояние. Добрите резултати ще зависят от подкрепата, която може да получите от страна на хора, които влияят на благосъстоянието ви или вашите партньори в личен и делови аспект. Стари и неразрешени казуси, свързани с финансови въпроси или конфликт на интереси с ваши приятели могат да бъдат повод за напрежение, но положителното в събития от този род е възможността да повлияете като направите нови избори или се доверите на придобит опит.

Успешен период на всички зодиакални знаци

Нина Ненова, астролог

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ