Кати Ууд смята, че САЩ вече са в рецесия

Кати Ууд смята, че САЩ вече са в рецесия

Кати Ууд смята, че САЩ вече са в рецесия

САЩ вече са в рецесия. Това заяви пред Си Ен Би Си изпълнителният директор на Ark Invest Кати Ууд, като призна, че тя е подценила тежестта и устойчивостта на инфлацията.

„Смятаме, че голям проблем там са инвентарите. Никога в кариерата си не съм виждала толкова голямо увеличение на инвентарите. Аз съм в бизнеса от около 45 години“, каза тя.

Ууд каза, че инфлацията се е оказала по-гореща, отколкото е очаквала, поради прекъсвания на веригата за доставки и геополитически рискове.

„Сгрешихме в едно нещо и това беше, че не очаквахме инфлацията да бъде толкова устойчива, колкото се оказа“, каза Ууд. „Веригата на доставки... Не мога да повярвам, че справянето с този проблем отнема повече от две години, както разбира се и и нахлуването на Русия в Украйна, коеот не можехме да предвидим“, коментира тя.

Индексът на потребителските цени в САЩ нарасна с 8,6% на годишна база през май - най-бързият темп на ръст от декември 1981 г.

Ууд каза, че потребителите усещат бързото покачване на цените, като това е видимо от данните за потребителското доверие, което е достигнало рекордно ниски нива.

Инвеститорът преминава през трудна 2022 г., тъй като любимите й технологични акции са сред най-големите губещи на фона на увеличението на лихвените проценти. Нейният водещ активен фонд Ark Innovation ETF (ARKK) е загубил 52% от стойността си от началото на годината.

Ууд твърди, че въпреки това нейните клиенти продължават да й вярват и към компанията се насочват нови пари, тъй като инвеститорите търсят диверсификация на фона на разпродажбите. Според FactSet ARKK е регистрирала над 180 милиона долара входящи потоци през юни.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ