Кучето е готово на всичко, за да помогне

Кучето е готово на всичко, за да помогне

Кучетата са готови на всичко, за да се притекат на помощ на своя човек, показват проучвания. Те биха се жертвали, за да спасят стопанина си, биха се хвърлили буквално с гърдите напред, без значение от последствията, за да защитят господаря си. Освен това усещат, когато сме разстроени и действително се опитват да ни утешат, пише The Telegraph.

Неслучайно собствениците на кучета твърдят, че домашните им любимци са в пълна хармония с техните емоциите си и винаги предлагат подкрепа във времена на криза. Сега това твърдение е вече и научно тествано.

В ново проучване на изследователи от университета Джон Хопкинс в Балтимор, САЩ, е направено наблюдение над поведението на 34 кучета. Те били оставени зад затворена с магнити врата, а собствениците им били от другата страна. Стопаните на кучетата са помолени да се престорят, че плачат.

Те открили, че много от кучетата се промъкват през вратата, но го правят действително три пъти по-бързо, когато сметнат, че техните собственици са разстроени и се нуждаят от утеха. 

"Кучетата не само усещат какво чувстват стопаните им и намират начин да им помогнат, но дори са готови веднага да преминат през бариери и препядствия, за да се притекат на помощ", казва Емили Санфърд от катедрата по психологически и мозъчни науки в университета Джон Хопкинс.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ