Бриджит Макрон: Единственият недостатък на Еманюел е, че е по-млад от мен

Бриджит Макрон: Единственият недостатък на Еманюел е, че е по-млад от мен

Бриджит Макрон: Единственият недостатък на Еманюел е, че е по-млад от мен

Бриджит Макрон потвърди в интервю за сп. Elle, което ще излезе в петък, че нейната роля до френския президент ще бъде определена „не от закон, а от харта за прозрачност“, която ще покаже, че не получава заплащане и ще очертае нейните „дейности и средства“.

„На сайта на Елисейския дворец ще бъдат публикувани моите срещи и ангажименти, за да знаят французите точно какво правя – казва първата дама на Франция в интервюто, откъс от което бе публикувано вчера, - Това, което е важно, е, че всичко ще бъде прозрачно.“

 „Като всички мои предшественички ще поема обществената си роля, но французите ще знаят какви средства имам на разположение“, допълва г-жа Макрон.

Интервюто й за Elle е първото след президентските избори на 7 май. Оттогава тя не е казала дума пред медиите и изявите се ограничаваха до няколко снимки в популярни списания и официални видеа от Елисейския дворец в социалните мрежи, отбелязва "Фигаро".

Съпругата на президента ще се появи в петък на корицата на френското издание на списанието и на още няколко чуждестранни издания на Elle.

Бъдещата харта за прозрачност, очаквана в близките дни, ще утвърди съществуващата ситуация: г-жа Макрон има трима сътрудници, двама от които са президентски съветници, командировани в кабинета й, и секретарка.

Екипът й е по-малък от антуража на Валери Тривейлер (Франсоа Оланд), която разполагаше с петима сътрудници, на Карла Бруни (Никола Саркози) – 8, Бернадет Ширак (Жан Ширак) - двайсетина.

Бившата учителка ще се съсредоточи върху каузи, в които водещата нишка ще са образованието и хората с увреждания, казват от екипа й.

В интервюто Бриджит Макрон разказва за семейството си, шегувайки се и без комплекси за възрастовата разлика от 24 г. със съпруга й. „Единственият недостатък на Емаюел е, че е по-млад от мен. Когато чета написаното за нас, имам усещането, че това е нечия чужда история. А нашата история е толкова обикновена“, отбелязва г-жа Макрон, бивша учителка на съпруга си по театрално изкуство, когато той е на 16 г. Тя се развежда с първия си съпруг, за да се омъжи за Еманюел Макрон.

„Ако не бях направила този избор, щях да пропусна живота си", казва тя.

Бриджит Макрон разказва и как са посрещнали победата на първия тур на президентските избори: „Мнозина мислеха, че след първия тур ние смятаме, че вече сме спечелили. Грешка. Никога не си го помисляли“.

На въпрос за влизането й в Елисейския дворец, тя коментира: „Толкова съм свикнала, че с Еманюел ми се случват необичайни неща, че винаги се чудя какво ще е следващото приключение. И това продължава от 20 години“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ