СЕДМИЦАТА НА ЧИЧО ВЕНЦИ

Manager News

De profundis clamavi ad te, Domine;

Domine, exaudi vocem meam”

Благо Джизъса

Петък е!

 

Температурите паднаха, КАТ подпука бедните и клети автомобилни собственици за зимни гуми с определена дълбочина на грайфера.· В петък, предвкусвайки свободните дни и депутатите взеха да ръсят мъдрости с дълбочина, надминаваща каквито и да е грайфери.
Тон даде някакъв клет депутат на име Петър Петров от дважди по-клетата напоследък партия НФСБ заявявайки по повод децата с увреждания, чиито майки вече месеци наред протестират – „тези деца, е моето дълбоко убеждение, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти“.

Малко след това обаче, преди петелът три пъти да изкукурига, господин Петров три пъти се отказа от думите си.

Но беше късно.
На старт беше неговият колега и партиен съратник Касабов, който с апломб и замах на футболист от В окръжна група изскочи с невероятното прозрение – „Кои и какви са тези, които протестират. Вижте ги. Голяма част са лумпени, другата част са мутри".

И стана тя каквато стана.
А междувременно премиерът Борисов, горкият, трябваше да приеме лично Антон Хекимян в кабинета си и да вика – „Ама аз, таковата, се извинявам, ама нищо повече не мога да направя".· Изумителна седмица.

Президентът наложи вето на данъците за стари автомобили, а представители на извънпарламентарната опозиция изведнъж взеха нещата в свои ръце и разкриха къде се крие проблемът с високите цени на горивата.
„Той Борисов като вдигна скоростта на магистралите, направи така, че колите да харчат повече гориво. А със задължителното палене на фаровете разходът се вдигна още повече“ – заявиха на пресконференция лидерите на извънпарламентарната алтернатива!

И ние разбрахме, че има надежда!
Гасим фаровете и сваляме цените!

Айде, гасете лампите у вас, изключвайте хладилниците и кой откъде е, че с тая политическа мисъл, дълбока като грайфер на зимна гума очевидно ни чака сериозен просперитет.

 

Иначе Борисов и Радев по традиция занимаваха цяла седмица онези българи, които не бяха заети да си сменят гумите, със собствените си драми. Единият вика, че бедността не била грях, а другия вика – да де, ама той взема 11 бона заплата, па аз – само 7.

Докато се вихреше тая драма Гала представи порноактрисата Саша Грей като успялата българка Сашка Ганева от Сливница, която е работила за НАСА, но се е върнала в родината, за да работи в БАН.

 

Между другото, макар че мнозина побързаха да се подиграят на водещата, прави впечатление, че БАН не са отрекли, нито потвърдили новината. Така, че докато не излезе официална позиция, не можем да сме сигурни.
Най-малкото, че се готви проект „Палавите академици 3", който би бил наистина интересен от научно-популярна гледна точка…

В крайна сметка седмицата завършва добре.
Протестите продължават.
Премиерът ще гостува на Слави.

А в социалните мрежи бе разпространен документ, подписан от кмета, в който са утвърдени инструкции за разпознаване на признаци на мъже и жени камикадзе.

В документа, носещ печат на общината пише:
1. Неуместно облечен
2. Вдървена походка
3. Раздразнителност
4. Потене
5. Тикове
6. Неспокойно поведение
7. Дишането
8. Втренчен напред поглед
9. Шепнат молитви
10. Голяма чанта (раница)
11. Ръцете прибрани в дрехи
12. За мъжа – гладко избръснат – бяла кожа

Ако се окаже, че този документ не е фейк, то спокойно можем да кажем, че признаците, по които в Пазарджик дебнат за камикадзета биха пратили всеки, който има стомашно неразположение в затвора.
Но Марешки се е погрижил да има „Имодиум“ във всичките му аптеки, така, че горе главите!

Сменяйте гумите!

А после сменяйте и правителството, че само с едни зимни гуми няма да стане работата…

 

Благодаря ви и до нови срещи!!!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ