Стив Джобс отвъд историята за грубия характер, която се разказва

Стив Джобс отвъд историята за грубия характер, която се разказва

Стив Джобс отвъд историята за грубия характер, която се разказва

Аз работих отблизо със Стив Джобс в продължение на 26 години и към днешна дата всичко това, което беше написано за него, дори не се приближава до мъжа, когото познавах. 

Това казва в книгата си "Creativity Inc." президентът на Pixar и Disney Animation Ед Катмъл, във връзка с образа Джобс и описанието на характера му, който беше изграден от множество публикации след смъртта му през 2011 г. 

Откакто визионерът на Apple почина, една легендарност обгръща неговата личност и той е описван най-вече като брилянтен, гениален, динамична личност, неспособна да възприеме различията и с остър език. Няколко книги и филми се опитаха да обрисуват личността на Джобс като различен и специален човек, какъвто със сигурност е бил. 

Под заглавието "Стив, когото познавахме", Катмъл коментира някои от най-популярните описания на Джобс и казва, че много от тях не отговарят на истината. 

"Думата "гений" се използва много тези дни - твърде много, мисля - но по отношение на Стив всъщност мисля, че беше оправдана. Все пак, когато първоначално го опознавах, той често беше пренебрежителен и рязък. Това е онази част от Стив, за която хората обичат да пишат... Но да позволяваме на това да задвижва разказа за Стив е да изпускаме по-важната история. Във времето, докато работех със Стив, той не просто се сдоби с практическия опит, който човек би очаквал, докато се управляват два динамични, успешни бизнеса; той освен това стана по-умен по отношение на кога да спре да притиска хората и как да спре да го прави, ако е нужно, без да ги разрушава. Той стана по-честен и по-мъдър и неговото разбиране за парньорство се задълбочи - до голяма степен заради брака му с Лорийн и неговите връзки с децата, които обичаше толкова много", пише Катмъл. 

"Аз работих със Стив в продължение на над четвърт век - по-дълго, вярвам, от всеки друг, и видях дъга около живота му, които не съответства с едностранчивите описания на неуморен перфекционизъм, за които съм чел в списанията, вестниците и дори в неговата собствена, оторизирана биография... Неуморният Стив - грубянският, брилянтният, но емоционално глух човек, с когото се запознахме първоначално, се промени в различен мъж по време на последните две десетилетия от живота му", продължава той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
Цитат на деня
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември