Русия нападна Украйна

Лондон: Конфликтът в Украйна ще трае месеци, дори години

Лондон: Конфликтът в Украйна ще трае месеци, дори години

Британският вицепремиер Доминик Рааб заяви, че конфликтът в Украйна може да продължи месеци, дори години. Освен това според него ако искаме да сме сигурни, че президентът на Русия Владимир Путин ще се провали, международните съюзници трябва да демонстрират "стратегическа издръжливост", предава Ройтерс.

"Мисията на нас и нашите съюзници е да гарантираме, че Путин ще се провали в Украйна, а това ще отнеме известно време -  говорим за месеци, ако не за години. Ето защо е необходимо да проявим известна стратегическа издръжливост, защото това няма да свърши за няколко дни”, заяви вицепремиерът.

Освен това Рааб каза още, че слуховете за нараснала опасност от това Русия да използва ядрено оръжие при нашествието си в Украйна са опасна политическа риторика. Той отговори на въпроси на репортер от телевизия "Скай нюз" на потенциална ядрена ескалация от страна на Кремъл.

Британският вицепремиер е категоричен, че всичко това има за цел да отклони вниманието ни от истинските промени, а именно - незаконното навлизане на Русия в територията на Украйна.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ