8 любопитни факта за патешкото месо

8 любопитни факта за патешкото месо

Английската дума патица идва от думата „водолаз”, защото тези птици обичат водата и гмуркането. Патиците се отглеждат в целия свят, обикновено заради тяхното месо и яйца. Също така се използват и техните пера, които обикновено напълват чудесно дюшеци и възглавници. Китай е най- големия пазар на патици в света. Условията за отглеждане на патици във фермите в изключително лошо, поради което хората избират да закупуват патешко месо от свободно отглеждани птици.

Foodpanda, подбра няколко факти за патешкото месо.

  • Патешкото месо се нарежда на четвърто място по консумация след пилешкото, свинското и телешкото.
  • Патешкото месо е най- популярното в гурме кухнята.
  • Месото от патица е сред високо-протеиновите храни.
  • Месото има важни функции за тъканите в тялото ви.
  • Поддържа кожата здрава и в добро състояние.
  • Патешкото месо съдържа богато количество цинк и селен.
  • Патешкото месо се консумира основно с гарнитура от сладък картоф или пащърнак.
  • Месото е добре да се приготвя с повече масло, което обогатява вкуса.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ