Какво е тапиока?

Маркетинг
Обновена 17:00ч., 28.06.2018
Повечето от вас, които някога са опитвали тапиока, знаят, че това са мъничките, малки перли в купата с пудинг. Или може би по-големите, все още дъгообразни топчета, които се използват за различни десерти. Но не много хора знаят какво представляват тези малки бисери - от какво са направени или откъде идват.
foodpanda подбра накратко някой от най-любопитните факти за историята и използването на този продукт. Те са следните:
- Тапиока е зърнест продукт, получен от тропическия храст маниока.
- Отглежда се предимно в Югоизточна Азия, за да се произвеждат продукти от юфка до фармацевтични продукти.
- Основно се култивира и яде в тропически райони.
- Тя е ценена заради способността си да расте в ниско-хранителни почви и да се прибира бързо.
- Има голяма кулинарна гъвкавост и може да се използва в десерти, да се добавя към супи или други ястия.
- Тапиоковото брашно е много популярно.
- Използва се като сгъстяващ агент в много храни.
- Тайланд е най-големият производител на тапиока.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.