Какво е тапиока?

Какво е тапиока?

Повечето от вас, които някога са опитвали тапиока, знаят, че това са мъничките, малки перли в купата с пудинг. Или може би по-големите, все още дъгообразни топчета, които се използват за различни десерти. Но не много хора знаят какво представляват тези малки бисери - от какво са направени или откъде идват. 

foodpanda подбра накратко някой от най-любопитните факти за историята и използването на този продукт. Те са следните: 

  • Тапиока е зърнест продукт, получен от тропическия храст маниока.
  • Отглежда се предимно в Югоизточна Азия, за да се произвеждат продукти от юфка до фармацевтични продукти.
  • Основно се култивира и яде в тропически райони.
  • Тя е ценена заради способността си да расте в ниско-хранителни почви и да се прибира бързо.
  • Има голяма кулинарна гъвкавост и може да се използва в десерти, да се добавя към супи или други ястия.
  • Тапиоковото брашно е много популярно.
  • Използва се като сгъстяващ агент в много храни.
  • Тайланд е най-големият производител на тапиока.
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Стартъп за $1.5 млрд. фалира, представял 700 индийски програмисти за AI алгоритъм
Тръмп забрани на граждани на 12 държави да влизат в САЩ
Премиерът Желязков: Членството в еврозоната ще ни доближи до европейските стандарти на живот
Геймърите се редят на опашки за пускането на пазара на Nintendo Switch 2, очаква се глобален недостиг
Румънските пощи инсталират терминали за криптовалута
Волята за реални структурни промени в болничната система
Министърът на отбраната на Германия: Нуждаем се от до 60 000 нови активни военнослужещи
Времето: Слънчево и горещо, в следобедните часове на места ще превали