Нова мода - меден месец, но без половинката

Нова мода - меден месец, но без половинката

Нова мода - меден месец, но без половинката

Unimoon или solomoon - това са новите термини, които се появяват, за да обяснят зараждащата се тенденция на самостоятелните медени месеци. Да, има вече и такова явление, пише Тravel Аnd Leisure.

Заставате един до друг пред олтара, вричате се пред Бог, пред семейство и приятели или пред съответното длъжностно лице да поделяте всичко в живота си оттук нататък, в радост и болест... Сещате се. И следва вълнуващият и романтичен меден месец, но...поотделно!

Ако си мислите, че това са епизодични случаи, всъщност се лъжете. Според нов доклад, публикуван в The New York Times, меденият месец без половинката е зараждаща се "тенденция в пътуванията", която просто не може да бъде спряна.

Практиката е очевидно толкова модерна, че са й дали двата нови термина: "solomoons" и "unimoons"(между solo/uni - соло, сам, един и moon - месец).

"Никой от нас не искаше да бъде там, където иска другият", обяснява пред Times Айрин О'Брайън, която наскоро се омъжи за Мел Маклайн. Тя заминава за Торонто на екскурзия, а той прекарва ваканцията с приятели да гледат фотболните мачове в Северна Ирландия по време на Евро 2016. "Всеки от нас се върна в Дъблин, изпълнен с истории, забавни разкази за нашите пътувания и наистина се радвахме да се видим отново, за да споделим впечатленията: Това беше перфектният несъвършен меден месец", разказва О'Брайън.

Според Джесика Карбино, социолог и експерт по онлайн запознанства, всичко това е част от развиващата се идея какво означава бракът.

„Честно казано, идеята за отделните медни месеца може да е сигнал за продължаващата еволюция на брака“, каза тя пред списание Times. "Като се има предвид признанието от повечето двойки днес, че бракът и партньорството се смятат за всепоглъщащи, а партньорът е длъжен да изпълнява всяка роля - физическа, духовна, емоционална и сексуална - може би отделните ваканции е признание сред някои двойки, че не могат да очакват всичко от един човек."

Въпреки това, не всеки приема идеята за отделните медени месеци. "Може би съм старомодна, но вие сте на един нов етап от живота си и пропускате да задействате трите най-ценни мозъчни системи за установяването на трайна връзка - романтичната любов, чувства на дълбока привързаност и правенето на любов", казва Хелън Фишър, старши изследовател в Института Кинси, която изследва връзките.

Други дори се питат, ако не искате да споделяте тези моменти с човека до себе си, защо изобщо сте сключили брак?

Вие как мислите?

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ