Най-красивите плажове в Европа за 2022 година

Най-красивите плажове в Европа за 2022 година

Експерти от туристическата индустрия определиха най-красивите плажове в Европа за туристи, пише Travel Daily News, позовавайки се на проучване на онлайн платформата European Best Destination. Гласуването е било проведено сред 12 620 пътешественика от 82 страни, главно англичани и американци, които трябвало да оценят 284 плажа, представени в платформата. Класацията представя първите 22 от любимите плажове на чуждестранни туристи в Европа.

Лидер в класацията за 2022 г. стана Porto Santo Golden Beach, разположен на живописния остров Мадейра в Португалия. Според пътешествениците мястото е идеално за любителите на уединения релакс.Островите Мадейра са водещата дестинация за слънчеви ваканции с два плажа, които са сред първите 5 в класацията.

Второто място зае Болония Бийч в испанската провинция Кадис. „Ако обичате спокойствието и искате да откриете усамотени диви плажове, Болония Бийч е за вас. Ако имате късмет и времето е ясно, можете да видите брега на Африка от плажа “, отбелязават авторите на рейтинга, обхванал

Италия също е популярна сред туристите от цял свят с 8 плажа, класирани измежду най-красивите в Европа.

Гърция влиза в тази класация с 4 дестинации.

Испания присъства с  5 плажа, включително по-диви плажове в не толкова популярни туристически локации, като плажа Лага в Баската автономна област.

Франция се отчита с 3 плажа.

Изненадващо в Топ 10 се озова и полският полуостров Хел на Балтийско море. Този избор показва, че пътешествениците желаят да подкрепят дестинации, които предлагат природа и повече простор. 

Най-красивите плажове в Европа за тази година можете да посетите още сега в галерията тук.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ