Празник на салама

Добре дошли в уикенда на саламите - годишен празник, който отличава вкусната и пикантна италианска наденица, която е перфектна компания на виното и сиренето.
Саламите обикновено са направени от ферментирало или сушено месо.
Обикновено те се произвеждат от говеждо или свинско месо, което се смесва с подправки като черен пипер, чесън и вино. Съществуват обаче и много регионални вариации, съобщават от foodpanda.
Тези колбаси се обвиват в животински черва, обикновено от същото животно, от което произхожда и месото в плънката.
Саламът е множествено число от италианската дума salame и произхожда от италианската дума за сол.
Най-популярните видове салами са пеперони, чоризо и соппреса.
Първият ден на салама се е провел съвсем наскоро през 2006 г. в Хенрико, щата Вирджиния и бил организиран от Обществото за оценяване на саламите.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
"Преговорите не водят до никъде": Тръмп заплаши ЕС с 50% мита от 1 юни
ЕС |САЩ спират да секат монети от един цент заради ниско търсене и икономии
Финанси |Индия пуска фирми от САЩ в защитения си пазар на държавни поръчки
Икономика |Културни кодове: Изабел Рио Ново за „Парижка улица в дъждовен ден“ и силата на изкуството
България |Нова услуга прави ERP системите по-достъпни за малкия и средния бизнес
Компании | Advertorial |Властта в Северна Корея започна арести заради инцидент на церемония с нов военен кораб
Свят |Администрацията на Тръмп блокира приема на чуждестранни студенти в Харвардският университет
Свят |Ердоган няма намерение да се кандидатира отново за президент
Свят |„Тихото напускане“ е знак за провал в лидерството
Лидерство |Управляващите в Хърватия обсъждат въвеждане на задължителна военна служба
Свят |Гърция започва изграждане на водородопровод към България
Енергетика |САЩ обявяват старт на програма за „златни карти“ срещу 5 млн. долара през следващите дни
Бизнес |Времето: Топло, но със следобедни валежи
България |

Коментари
Няма въведени кометари.