Защо да изберем пътуване с влак?

Защо да изберем пътуване с влак?

Защо да изберем пътуване с влак?

Наближават големите семейни празници. Често те са свързани с пътуване - към провинцията за среща с роднини, към някоя романтична дестинация, за да посрещнете празниците по-тържествено или към топлите страни за да избягате от шума, навалицата и студа.

Може би вече сте резервирали и самолетни билети. Но ако не сте, защо не заминете с влак?

Този избор може да ви спести средства, нерви, да ви осигури комфорт, спокойствие или да ви спести време. Според данните от Rail Europe, високоскоростния влак между Париж и Лондон ще ви отнеме два часа и 45 минути, в сравнение с 5 часовия полет и трансфер. Пътуване с влак от Флоренция до Рим отнема само час и 20 минути с влак, докато полета - около 4 часа и 30 минути.

Ето още няколко причини, с които редакторите на Insider убеждават да предпочетете пътуването с влак:

Ще имате повече гъвкавост при резервацията. Промяната или отмяната на самолетен билет може да е огромно и и скъпо главоболие. При железопътните билети и да дължите такси, те са много по-леки от тези, наложени от авиокомпаниите.

Може да пътувате по-комфортно. Влаковете предлагат просторни вагони с много повече място за движение, четене или релакс.

Вероятно ще спестите пари. Въпреки че и цените на железопътните билети могат да са завишени по празниците, те често струват по-малко от самолетните билети. Още повече, че можете да пътувате с всички опаковани подаръци, без да се натоварвате с допълнителни такси за багаж.

Един нощен влак може да ви предостави удобствата на хотел. Ако трябва да летите нощем за празниците, помислете дали да не вземете нощен влак със спални вагони. Удобството на леглото е несравнимо по-голямо от седящото място в икономична класа. 

Не трябва да се безпокоите от страх от летене. Страхът от летене засяга около 20 млн. души по света. Пътуването с влак е чудесен начин да стигнете до местоназначението си без да шофирате, полет.

Пътуването с влак е по-екологично. Последните проучвания показват, че пътуването с влак е най-екологично ефективният транспортен метод.

Ще се насладите на природата. За разлика от летенето, влаковите екскурзии могат да ви осигурят красиви сезонни гледки и да ви дадат възможност да направите няколко кратки спирки по пътя си. Независимо дали пътувате сам, с партньор или с приятели, може да превърнете самото пътуване в празник.

Времето не играе толкова важна роля. Ако лошото време може да забави или дори да анулира полет, то рядко времето може да провали празниците ви, ако пътувате с влак. 

Пропуснете стресът, свързан със сигурността. Повечето жп гари ви спестяват огромния хаос и стрес, обхващащи летищата покрай системите за сигурност. А и няма да ви се налага да отидете два часа предварително.

Пътуванията с влак са подходящи за семейства. Не е тайна, че летенето със семейство, особено с деца, може да бъде истинско предизвикателство. Освен това пътуването с цялото ви потомство може да бъде и много скъпо. За разлика от самолетните билети, билетите за влакове често предлагат големи намаления за деца, за младежи, за групи, за семейства или за възрастни хора. 

Предстоят празници. Помислете тази година да разнообразите пътуването.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ