15-и Зелен форум: Реалностите пред Зелената Европа – скорост, ресурси, сигурност (панел 1)

Юбилейното петнадесето издание на ,,Зелен форум“ на Мениджър се проведе на 4 юни в пълна зала в Интер Експо Център. Присъстващите имаха възможност да чуят експертните мнения на специалисти в четири дискусионни панела.

Имаме голям шанс да скочим напред, ако успеем да се вгледаме в следващото поколение технологии. Ако заложим на технологиите и онова, което ще бъде конкурентоспособно спрямо сегашните зелени технологии, на онези батерии, които ще бъдат различни от днешните, на онази соларна енергия, която ще е ново поколение в сравнение с днешната, да заложим на енергийната ефективност и оптимизацията на процесите. Това заяви бившият министър на околната среда и водите Юлиян Попов в откриващата реч.

Дали ще има друга конфигурация на европейските институции след евровота на 9 юни, която да доведе до преосмисляне на Зелената сделка, бе един от водещите въпроси, по които дискутираха участниците в първия панел ,,Реалностите пред Зелената Европа – скорост, ресурси, сигурност“.  Те са Мария Симеонова, директор на софийския офис на Европейски съвет за външна политика, Пламен Димитров, член на управителния съвет на Българско геополитическо дружество, Мария Минчева, зам.-председател на Българска стопанска камара, и д-р Петър Попчев,  посланик /п./, президент и изп. директор на Фондация Нет Зиро Международна мрежа за климата. Модератор бе Таня Кръстева, главен редактор на списание ,,Мениджър".

***
Генерален партньор: ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ АД. 

Основни партньори: Philip Morris BulgariaDanone България, ОББ.

С подкрепата на: Нестле България, RAICOMMERCEphotomateMELEXIS.

Институционален партньор е Българска стопанска камара, Clean&CircleИнститут за енергиен мениджмънтАсоциация на индустриалния капитал в България.

Медийни партньори:  bTV Media Group BNT, Дарик радио.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ