Как го правят конкурентите

Как го правят конкурентите

Когато става въпрос за оптимизация за търсачки (SEO), винаги има нещо ново за научаване. Възможно е да научите повече за вашата аудитория, за да намерите различни тактики, които могат да ви помогнат да привлечете повече клиенти. Можете да намерите още ключови думи, които да ви помогнат да разгледате задълбочено предишни кампании и да видите какви подобрения можете да направите.

Ако наистина искате да подобрите вашата SEO игра, важно е да направите всички неща, споменати по-горе. SEO винаги се променя, така че е необходимо непрекъснато да намирате нови тактики, които да ви помогнат да привлечете нови клиенти към вашия уебсайт. Въпреки че това е вярно, не можете да пренебрегнете безценната част от информацията за SEO - вашата конкуренция.

Когато става въпрос за стратегията за свързване на вашия конкурент, възможно е да използвате събраната от вас информация, за да го изпреварите по няколко начина. Никога не трябва просто да копирате неговите усилия. Това няма да ви помогне да продължите напред. Вместо това трябва да разберете какво са направили и след това да използвате тази информация, за да подобрите собствената си стратегия и усилия.

С конкурентен анализ на маркетинговите стратегии, които вашите конкуренти използват, можете да научите много повече за аудиторията, до която се опитвате да достигнете, и какви промени в индустрията се случват. Когато става въпрос за SEO, анализът на конкурентни връзки ще ви помогне да придобиете широк общ поглед върху конкуренцията и ще ви помогне да използвате тази информация за вашите собствени стратегии.

Анализирането на конкурентни връзки, точно като създаването на профил за обратна връзка, не е еднократна задача. Въпреки че това е вярно, ето няколко стъпки, които ще ви помогнат да започнете.

  • Използвайте инструмент за получаване на данни за връзките на конкурентите. Има много налични инструменти онлайн, които изолират уебсайтовете с подобни препращащи домейни.
  • Анализирайте източниците на връзки. След като имате списък, можете да определите откъде идват повечето връзки. Научаването за връзките, които конкуренцията използва, ще ви даде представа как да подобрите стратегиите си.
  • Намерете възможности за използване. Въпреки че можете да работите за изграждане на обратни връзки към същите сайтове, които прави вашата конкуренция, можете да намерите други възможности, които могат да работят дори по-добре за идентичността на вашата марка, което ще бъде още по-полезно.
  • Вижте съдържанието, което води конкурентни връзки. Използват ли инфографика, блогове и т.н.? Можете да откриете на каква информация отговаря публиката, като направите това.
  • Не забравяйте за вашата аудитория. Уверете се, че създавате съдържание, което все още е ценно за нея. С конкурентния анализ можете да фокусирате вниманието си върху това, което вашата аудитория харесва и търси и на какво отговаря.

Информацията за вашата конкуренция е на една ръка разстояние. С малко време и усилия можете да се поучите от това, което вашите конкуренти вече правят. 

Източник: Питър Рослер за Inc.com 

Превод и редакция: Нели Тодорова

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ