11 приети в болница след катастрофата между тир и автобус тази сутрин

11 приети в болница след катастрофата между тир и автобус тази сутрин

11 приети в болница след катастрофата между тир и автобус тази сутрин

Седем от пострадалите при катастрофата между тир и автобус на столичния градски транспорт от тази сутрин са приети в Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна" в София, съобщиха от болничното заведение.

Двама от тях - мъж на 60 г. и жена на 54 г. са в тежко състояние. Мъжът е с тежка черепно-мозъчна травма и тежка гръдна травма и е настанен в реанимация. Жената е с тежка лицева травма и е хоспитализирана в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, съобщиха от здравното заведение. Други четирима пациенти са предимно с гръдно-коремни травми и различни травми на долните крайници. Те са настанени в Клиниката по неврохирургия и Клиниката по хирургия.  Един е освободен за домашно лечение.

Още четирима пострадали са били откарани в "Пирогов". Сред тях са 4-годишно дете и майка му, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. Детето няма видими наранявания, но е със силен уплах и преминава обстойни прегледи за скрити травми. Майката на този етап не се нуждае от изследвания и прегледи. Всички пострадали, транспортирани в "Пирогов", са контактни и адекватни, нямат животозастрашаващи травми, поясняват от болницата.  

Както ви информирахме по-рано, тежкото пътно произшествие стана тази сутрин около 7.20 ч. при км 3-ти на АМ "Тракия" в посока София. Турски тир е ударил отзад автобус по линията Лозен-София. По първи данни на разследващите водачът на тира най-вероятно е заспал. Шофьорът на автобуса е направил всичко възможно да спаси пътниците, като е "удържал" на спирачки около 30 метра по пътното платно врязалия се отзад тежкотоварен камион, но накрая той го е избутал в канавката. Автобусът не се е обърнал, което до голяма степен е помогнало да не се стигне до жертви, коментират разследващи.

 Междувременно от АПИ съобщиха, че движението в района на произшествието вече е възстановено.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ