20 младежи ще мерят сили в първия стартъп лагер за зелени технологии

20 младежи ще мерят сили в първия стартъп лагер за зелени технологии

20 младежи ще мерят сили в първия стартъп лагер за зелени технологии

GreenUP събира на първи по рода си лагер за седмица предприемачи и младежи, които ще работят за създаването на устойчив, зелен, технологичен бизнес. В предизвикателството, което ще се състои между 20 и 26 август в обучителната база на Фондация "Ботаника Лайф" в село Надарево, Търговище, ще се включат 20 младежи на възраст от 18 до 30 години. 

Участниците ще преминат програма от два модула – Екология и Стартъп и Бизнес, а темите, които ще им помагат за структуриране на техните бизнес решения са: кръгова икономика, маркетинг, анализ на пазара, бизнес канава, презентиране, финанси и др. Ще работят и по метода Lean Startup. По всяка от темите ще се включват предприемачи и експерти, които ще помагат на младежите да търсят иновативни и устойчиви решения.

Сред менторите и партньорите на събитието са представители на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), MOVE.BG, Varna Business Agency, Beyond Accelerator, Институт Кръгова Икономика, Zero Waste / Нулев Отпадък, Novator, Botanica Life Foundation и др. 

"GreenUP е вдъхновен от силата на новото поколение хора, което ще има задачата да разреши екологичните проблеми на планетата с иновативни решения. Няма време за чакане, а моментът винаги е сега. Стартъп лагерът ще е място, което ще обедини бъдещото поколение предприемачи и отличителните имена в стартъп сектора", казва 21-годишният Ивайло Цочев, който стои зад идеята за първия стартъп лагер за зелени технологии. Освен това Цочев е основател на няколко проекта за екология и позитивна социална промяна, и студент в Холандия.

Първото издание на стартъп лагера е насочено към младежи от Североизточна България - областите Варна, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Силистра и Добрич. Целта е да се насърчи и да се раздвижи предприемаческата култура в региона, като се даде предимство на младежите, избрали да останат и да градят бъдеще в България. 

Участието в лагера е напълно безплатно, благодарение на основния партньор на инициативата - Фондация "Америка за България". Всички, които отговарят на условията за възраст и местоживеене, могат да кандидатстват за лагера до 15 юли на greenup.bgzerowaste.com.

За наградния фонд на събитието ще се борят само участниците, кандидатствали до 1 юли. В последния ден на лагера участниците ще презентират идеите си, а тези, които бъдат одобрени от журито, ще получат между 500 и 5000 лв. начално финансиране за проектите си. Наградният фонд е осигурен от домакина – Фондация "Ботаника Лайф". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ