Адвокат на Платини защитава Миню Стайков

Адвокат на Платини защитава Миню Стайков

Адвокатът на Мишел Платини – Винсент Солари е сред защитните на бизнесмена Миню Стайков. Това стана ясно по време на заседание на специализирания апелативен съд днес, който за пореден път гледа искане на Стайков да бъде освободен от следствения арест, за да се лекува. Самият Солари днес не беше на делото.

Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация, каза пред съда самият Стайков. Адвокатите му показаха резултати от психиатрично изследване, според което той има симптоми на депресия и мисли за безнадеждност, като състоянието му се влошава. Защитата поиска и съдът да назначи специална експертиза, която да установи дали Стайков може да продължава да стои в ареста, при положение, че е зад решетките повече от година. Съдът обаче отхвърли както искането за назначаването на експертизата, така и молбата за освобождаване.

Прокуратурата от своя страна заяви, че Стайков правел опити да оказва натиск върху свидетели да не говорят по разследването.

В съдебната зала стана ясно също, че разследването срещу бизнесмена е удължено с още два месеца - до средата на септември. Същевременно, вчера на Стайков са били предявени по-прецизни обвинения, проведени били и нови разпити.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ