България

Политика

|

Общество

|

БЧК отваря национален онлайн чат за психологическа подкрепа

БЧК отваря национален онлайн чат за психологическа подкрепа

БЧК отваря национален онлайн чат за психологическа подкрепа

БЧК отваря национален онлайн чат за психологическа подкрепа. В него специалисти по психосоциална дейност ще предоставят безплатни и конфиденциални консултации на хора, които изпитват затруднения при справянето с настоящата обстановка, породена от пандемията и продължителните ограничителни мерки.

Чатът е достъпен на уебсайта на организацията, а консултациите ще се провеждат всеки работен ден от 12:00 до 14:00 часа. Към специалистите ще може да се изпращат съобщения и въпроси по всяко време, като в рамките на посочените часове всеки, отправил своето запитване, ще получи отговор.

Онлайн чатът е една от ключовите активности по програмата "Дейности в отговор на COVID-19" на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП), финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) и изпълнявана от БЧК. Чрез него, освен да потърсят подкрепа, гражданите могат да получат и психологическа консултация. Така консултант от екипа на БЧК ще се свърже лично с всеки нуждаещ се и ще му предостави информация за квалифициран психолог. Консултациите са безплатни, като е необходимо единствено да се попълни декларация за желание за участие.

"Настоящата ситуация на социална изолираност и обществена несигурност има значително отражение върху психическото здраве на хората. Затова една от нашите най-важни цели е да помогнем на българите да се справят със стреса и притесненията, характерни за тези необичайни времена. Заедно с това, чрез информационната кампания "Направи го за тези, които обичаш" се стараем и да предоставяме актуална и надеждна информация на гражданите, за да бъдат добре осведомени и да не се подвеждат от фалшиви новини", сподели Деница Баръмова – координатор на програмата "Дейности в отговор на COVID-19". 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ