Готови ли сте за ски? Банско открива сезона на 15 декември

Готови ли сте за ски? Банско открива сезона на 15 декември

Официалното откриване на ски сезона в Банско ще бъде на 15 декември, съобщи  БТА. По високите части на Пирин вече има снежна покривка, оръдията за сняг работят и при първа възможност пистите ще бъдат открити за любителите на ски. Кабинковата въжена линия започва работа на 1 декември, заяви маркетинг директорът на ски зоната Иван Обрейков Обрейков.

Легендата в ски спускането Патрик Ортлиб и Марк Жирардели ще са сред звездните гости за официалното откриване на ски сезона тази зима. А на Бъндеришка поляна отново ще се състои състезанието "Открий съкровището" за голямата награда - лек автомобил. 

Банско е обявен за курорт номер 1 на България за 6-та поредна година, нареждайки се сред 26-те най-добри дестинации в света. Класацията се провежда онлайн от юни до септември. В нея са били включени над 200 топ дестинации от пет континента, а в гласуването са участвали над 1.5 млн. души от повече от 150 страни по света, сподели още Обрейков. Резултатите от класиранието са били оповестени на церемония в астрийския зимен курорт Кицбюъл. 
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ