Издирваният за шесторното убийство вероятно е тежко въоръжен

Издирваният за шесторното убийство вероятно е тежко въоръжен

Издирваният за шесторното убийство вероятно е тежко въоръжен

Издирваният за шесторното убийство в нови Искър Росен Ангелов вероятно е по-добре въоръжен от очакваното. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БНР.

Той посочи, че има индикации, че Ангелов е преминал специална военна подготовка извън България.

„Във всеки от убитите има по няколко куршума. Ако се замислим как е неутрализирал пет човека. Намерена е учебна граната. Има информация, че е търсил да купува автоматично огнестрелно оръжие и е много вероятно е да е успял да го направи, т.е. възможно е да е въоръжен по-сериозно, отколкото с оръжието, с което е извършено престъплението - малокалибрен пистолет. Не става въпрос за военно обучение в България, така че човекът е опасен и трябва да се внимава”, заяви Каракачанов.

Ангелов е обвинен за шесторното убийство в Нови Искър.

Снощи полицията не е открила никакви следи от издирвания Росен Ангелов в жилищен блок в столичният квартал „Дружба”. Част от живеещите в 29-ти блок бяха изведени навън след получена оперативна информация, че е възможно мъжът да е бил там преди време.

Маскирани полицаи претърсиха един от входовете на блока. При проверката обаче не са открити доказателства, че издирваният за убийството в Нови Искър мъж е бил на адреса.

Преди ден от МВР съобщиха, че след публикуване на снимката на Ангелов, в полицията постъпват десетки сигнали от граждани.

От МВР апелираха към хората като уточниха, че сигнали могат да бъдат подавани и през социалните мрежи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ