Кога ще свърши ремонтът на „Графа”, питат столичани. Фандъкова - „Скоро”

Кога ще свърши ремонтът на „Графа”, питат столичани. Фандъкова - „Скоро”

Ремонтът на софийската улица „Граф Игнатиев” ще бъде готов скоро, същото важи и за пускането на трамвая, информира кметът Йорданка Фандъкова. Тя обаче не може да се ангажира с точен срок за завършването на ремонтните дейности, предаде Дарик.

Големият ремонт на улица „Граф Игнатиев” започва на 7 май 2018 г. При старта му за краен срок беше даден средата на месец октомври.

Кметът признава още, че търговците по „Графа” са най-потърпевшите, но те би трябвало да бъдат и най-облагодетелствани след ремонта. Общината в момента обмисля как те да бъдат обезщетени.

На 9 ноември от Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщиха, че започват проверка на ремонта на столичната улица.

Ремонтът е част от финансирания с над 41 млн. лева от програмата проект на Столичната община "Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централната градска част на гр. София". Общата му стойност е 46 078 473 лв., като близо 5 млн. лева са собствени средства на общината. Месец по-рано кметът на столицата Йорданка Фандъкова призна, че има сериозни забележки по отношение на строителния надзор на ремонта на ул. „Граф Игнатиев”.

Вече ги санкционирах със 100 000 лева. Това е първата и последна санкция, защото следващата стъпка е прекратяване на договора. Казала съм им какво очаквам от тях - специалисти, експерти, инженери, които да са непрекъснато на обектите. И в момента там има хора. Но аз искам предварително те, гледайки изпълнението, да връщат своевременно фирмата, ако не се справя добре”, посочи тя.
 
Кметът потвърди, че е възложила "контрол на контрола". "Понеже много се говори за ремонт на ремонта, когато всъщност ремонтът не е приключил, аз възложих контрол на контрола“, обясни в началото на октомври Фандъкова.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ