България

Политика

|

Общество

|

Министър Денков: МОН не въвежда нови правила за провеждането на матурите

Министър Денков: МОН не въвежда нови правила за провеждането на матурите

Министър Денков: МОН не въвежда нови правила за провеждането на матурите

Министерството на образованието не въвежда никакви нови правила за провеждането на матурите. Това заяви пред журналисти ресорният министър.

"Това е пълно недоразумение. Никакви нови правила не въвеждаме. Правилата са обявени още в началото на учебната година. Това, което излезе вчера като съобщение е сумиране отново на това, което сме обявили в началото на учебната година и което аз обяснявам през последните месеци. Така че, искам да успокоя веднага и родителите и учениците - нищо не се променя спрямо това, което е обявено още в началото на учебната година", коментира Денков.

Той заяви, че спрямо миналата учебна година има промени свързани с това, че сега з завършва първия випуск по новия закон за предучилищно и училищно образование.

„Оттам има много повече изпити, различна организация, както и изпити, които са за професионална квалификация. Всичко това е описано в нашето съобщение от вчера”, обясни образователният министър.

Министър Денков припомни, че тази година се променя минималният брой точки за тройка - от 23 на 30.

"Получаваме критики и от другата страна - защо ги повишавате. Мнение на експертите е, че при тази подготовка на децата - тези 30 точки са подходящи”, поясни Денков.

„Разликата се появява в това, че може да има повече двойки отколкото тройки. От друга страна трябва да сме спокойни, че който е получил диплома - знае материала, на който се явява”, допълни той.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ