Намериха тялото и на второто момче, изчезнало край вълнолома във Варна

Намериха тялото и на второто момче, изчезнало край вълнолома във Варна

Намериха тялото и на второто момче, изчезнало край вълнолома във Варна

Откриха тялото и на второто момче, което морето отнесе от вълнолома край Варна, съобщава БНТ.

Тялото на 14-годишния Диян бе открито около 9 ч. тази сутрин. 

Два дни екипи на Военноморските сили, Военната полиция и областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението"  издирваха телата на двете деца, които паднаха във водите на морето. Те бяха ударени от силна вълна, докато си играели с приятели на вълнолома в сряда следобед. 

Вчера бе открито тялото на едното дете - 12-годишния Мариян. Тялото на Диян продължаваше да се издирва от спаситените екипи до късно вечерта. Търсенето продължи отново рано тази сутрин. 

Заради трагедията във Варна бяха отменени всички тържества, организирани по случай празника на града. Варненската Апелативна прокуратура образува досъдебно производство, за да бъдат установени причините за инцидента.

По думите на директора на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” Ангел Забуртов, основна вина за трагичния инцидент имат родителите, „които позволяват на деца, които не могат да вземат самостоятелно решения, да се разхождат сами на 5 бала вълнение”. „Мястото и съоръжението е вълнолом, етимологията е да разбива вълните. Разходките по вълнолома са страничен ефект”, подчерта той пред bTV.

Според местните жители обаче съоръжението е остаряло и опасно. Липсват прегради и осветление.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ