Рекорден брой участници на Postbank Business Run

Общо 300 отбора от 107 компании от различни бизнес сектори се включиха в щафетното бягане Postbank Business Run 2018, което се проведе в неделя на територията на Бизнес Парк София. Петото издание на най-мащабното междуфирмено състезание се организира от спортен клуб „Бегач“ с подкрепата на Пощенска банка.

Най-големият спортен тиймбилдинг в България беше реализиран в подкрепа на три каузи. Събраните средства от над 10 000 лв. ще бъдат дарени по проекти на фондация „Сийдър“ за организиране на трудотерапия за деца и младежи с увреждания, на фондация „Воден път“ за осигуряване на водна рехабилитация на деца с увреждания и на фондация „За нашите деца“, за да могат повече деца да живеят и растат в сигурна и развиваща семейна среда. 

Инициативата събра над 1200 участници, като към бегачите се присъединиха и 30 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run. За втора поредна година се проведе и състезанието CEO Dash, което се състоя непосредствено преди основното състезание. В него се включиха 17 изпълнителни директори от различни компании.

Победител в щафетата стана отборът на Axway Bulgaria с време от 1 час и 1 минута. След тях на второ място с общо време от 1 час и 2 минути e отборът от компанията Actavis. С това постижение екипът подобри с почти минута собственото си представяне от 2017 г., когато остана трети в класирането с време от 1 час, 2 минути и 56 секунди. На трето място, само с 8 секунди разлика, се класира екипът на CredoWeb. Най-добрият отбор на Пощенска банка се представи отлично, като зае 16-о място с общо време от 1 час и 8 минути.

Победителите получиха позлатена щафета, а отборите, класирани съответно на второ и трето място – посребрена и медна. Специалната награда на Пощенска банка за „Най-бърз женски отбор“ бе присъдена на дамския отбор на DXC Hummingbird от фирма DXC. В състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash най-бърз сред мъжете бе Никос Ксидиас от компанията GlaxoSmithCline, който измина разстоянието от 1 километър за 3 минути и 24 секунди, а сред дамите – Нина Проданова-Йоцева от компанията ITCE с време 4 минути и 6 секунди.

Postbank Business Run е най-големият тиймбилдинг в България, в който компаниите изпробват издръжливостта и екипния дух на своите служителите в благотворително щафетно бягане. Корпоративното състезание се организира от клуб „Бегач“ с подкрепата на Пощенска банка от 2013 г. и постига изключително високи резултати. Основна цел на проекта е да бъде привлечено вниманието на хората към здравословния начин на живот, като се провокира у тях желанието за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза.

Следващото състезание на Бегач е на 17-ти юни във Варна, където ще се проведе IHB Business Run Varna на уникално трасе - в корабостроителницата Bulyard. За записване на Business Run Vаrna вижте https://varna.businessrun.bg

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ