Ще предложим пакет за споразумение с медицинските сестри, заяви Борисов

Ще предложим пакет за споразумение с медицинските сестри, заяви Борисов

Ще предложим пакет за споразумение с медицинските сестри, заяви Борисов

В началото на следващата седмица правителството ще предложи пакет за споразумение на медицинските сестри. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на протеста и гражданското неподчинение на сестрите, които прекараха повече от 30 часа, барикадирани в сградата на бившия Партиен дом, предаде БНР.

„Всичките тези хора би да се накачат горе на козирката и да кажа или/или. С тях се виждах, огромна част от обещанията сме ги свършили и всичко това ние в разговори последния месец сме го финализирали. Така че аз съм проявил уважение към тях. Вчера пратих министри, зам.-министри и т.н. Със синдикатите официалните ние работим. И един пакет ще предложим след понеделник, да видим как ще се разберем“, заяви премиерът, който е в шуменското село Пристое, където се провежда традиционното за Тодоровден надбягване с коне – кушия.

„Винаги съм радостен, когато съм в Североизточна България. Тук християни и мюсюлмани живеят заедно в дух на приятелство“, написа още Борисов в профила си във Фейсбук. 

„Днес е празник и няма да говорим за политика“, добави министър-председателят.

По-рано медицинските сестри заявиха, че ще продължат протестите си, докато не бъдат изпълнени изискванията им за здравна реформа, увеличение на стартово заплащане от две минимални заплати и  задължителен колективен трудов договор.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ