Шефът на Българския лекарски съюз гарантира - няма недостиг на лекарства

Шефът на Българския лекарски съюз гарантира - няма недостиг на лекарства

Шефът на Българския лекарски съюз гарантира - няма недостиг на лекарства

Няма недостиг на лекарства в България, обяви в ефира на БНТ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. 

"Български пациенти, не се притеснявайте, няма да останете без вашата терапия, без вашите лекарства, защото има много отговорни институции и в България и в Европа, които се грижат за това. Най-малкото няма да се наложи да промените терапията си по търговски причини. Ако се налага, ще бъде с решение на вашия лекар и на вас. Няма недостиг на лекарства в България. Недостигът на лекарства се установява единствено през сайта на Изпълнителната агенция по лекарствата. Ако има някакъв логистичен или производствен проблем, там постъпва информацията и лекарите се информират", успокои д-р Иван Маджаров.

Според него мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас са достатъчни, но хората трябва да са самодисциплинирани. По думите му след празниците трябва да има разхлабване на мерките за прием в лечебните заведения, защото хората имат и хронични заболявания.

"Редно е веднага след Великденските празници или десетина дни след тях, да пристъпим плавно към разхлабване на мерките за прием в болници и прегледи в кабинети, разбира се, с добре уточнен алгоритъм, защото има и други болести, които се нуждаят от своето навременно лечение", допълни д-р Маджаров. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ