Персоналът на "Арсенал" излиза в принудителен отпуск

Персоналът на Арсенал излиза в принудителен отпуск

Персоналът на "Арсенал" излиза в принудителен отпуск

Всички служители на оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък излизат в принудителен отпуск – от 14 февруари до 4 март. Решението е взето заради продължаващото високо ниво на заболеваемост от COVID-19, се съобщава на сайта на предприятието.

При изявено желание от работниците и служителите ще се разрешава ползването на неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж. На ползвалите неплатен отпуск ще бъдат предоставени ваучери за храна, а здравноосигурителните вноски ще са за сметка на работодателя. Запазва се възможността при неотложна производствена необходимост определени цехове, звена и участъци, утвърдени от изпълнителния директор, да работят и през периода 14 февруари – 4 март.

Ръководството категорично подчертава, че "Арсенал" АД е финансово стабилен и не се предвиждат съкращения на персонала. 

Дружеството ще продължи да изпълнява ангажиментите си към персонала, включително редовното изплащане на аванс и заплата и ежемесечно предоставяне на ваучери за храна в размер на 80 лева.

Ваучерите за храна за м. февруари вече са осигурени и ще бъдат раздадени на 14 февруари 2022 г. На същата дата следва да се оформят и заявленията за отпуск за посочения по-горе период, се посочва в съобщението. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ